Oerzang, Eigen Lied en Helende Stem

Oerzang

Oerzang is een naar buitengerichte vorm van stemexpressie. Je zet je klank en daardoor jezelf in de wereld. Jezelf in alle vrijheid mogen laten horen, is heerlijk. Het uiten van datgene wat je op dat moment bezighoudt geeft ruimte. Drempels kom je ook tegen en worden vaak aldoende genomen zoniet, dan is het fijn klank te geven aan deze weerstand.

Oerzang, de naam zegt het al kan gevoelens oproepen uit vervlogen tijden. De mens is aan de basis een oerwezen. Bij deze vorm van klinken proef je soms aan deze laag. Door deze kracht die in elk mens aanwezig is, voel je je gedragen en gesteund. Hieraan te mogen proeven geeft een gevoel van geborgenheid.

Een samenzang waarin jij als onderdeel van de groep bijdraagt met jouw unieke klank, geeft een gevoel van verbondenheid. Je eigen klank hierin laten horen en daarbij onderdeel zijn van het grote geheel, voelt alsof je meedoet aan een feestje. 

Er wordt gebruik gemaakt van wisselende, speelse oefeningen. Individueel, in duo's en met de groep.

 

Helende Stem

Is een naar binnen gerichte vorm van stemexpressie. Waarbij je de ingetogenheid van jezelf toeklinken gaat ervaren.Een klankmeditatie en een klankreis zijn hiervan voorbeelden. De stroom van klank resoneert - middels bovenstaande oefeningen- tot in de kleinste delen. Met klank (trilling) kun je delen van je lichaam laten door-stromen. 

Je lijf heeft een groot innerlijk weten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je emoties tegenkomt die je niet kunt dragen. Alleen wat draagbaar is laat het toe.

Helende stem-oefeningen geven je meer voeling met de delen van je lichaam.  Je lichaam is te vergelijken met een huis. Je eigen huis kennen met al haar kamers met hun eigen sfeer, elke kamer met haar eigen geluiden, kleuren en geuren, geeft een gevoel van thuiskomen. 

Zo ook met je lichaam. Je lichaam doorstromen met klank geeft meer voeling met elk onderdeel van je lijf. Het is bijvoorbeeld fijn te ervaren dat je buik er mag zijn, dat je buik een mooie deel van je lichaam is. Door de delen van je lichaam uit te ver-groten krijg je meer respect voor- en voeling met, dit onderdeel van je lichaam.  

 

Workshop: Klank en kleur:

voor deze deze workshop zie het aparte menukopje.

Workshop: Mix van klanken

Een mix van uitbundige en ingetogen oefeningen. Deze workshop laat je proeven aan de workshops van Oerzang en Helende Stem. Een fijne combinatie samen klinken, jezelf toeklinken en jezelf mogen laten horen.

Een workshop doen is leuk en spannend. Het is fijn om te proberen en voor de meeste deelnemers nieuw. Probeer het, het is bijzonder fijn! 

Met klinkende groet, Kiki