Cursisten aan het woord

 

Ik haakte jaren later na de keramiekcursus van Kiki aan bij Stemexpressie en maakte kennis met de innerlijke kracht van mijn eigen stemgeluid. Het is heel bijzonder om jezelf niet alleen te horen klinken maar ook te voelen. Wanneer je op dat moment ook nog durft mee te bewegen, kom je los van je spanningen, mag je emotie er zijn en voel je je vrijer. En dan is er nog het klinken samen met anderen in de groep; een ervaring die mij menigmaal kippenvel heeft bezorgd (in positieve zin). Kiki is een docent met een gouden randje. Ze weet als geen ander wat er nodig is om je op je gemak te voelen. Ze zorgt voor een prettige en veilige werkomgeving, inspireert door gewoon zichzelf te zijn en geeft ruimte voor veel eigen inbreng. Ze is bescheiden maar gedreven, houdt van haar vak, doceert met humor en dat straalt af op haar cursisten. Hanne E. (volgde de cursus)

Sterkte punten zijn voor mij de ruimte die je opent om voluit te durven klinken, het stap voor stap verder je lichaam indalen en klank van steeds dieper te laten resoneren. Daarnaast allerlei leuke en speels activiteiten om steeds weer een stapje verder te kunnen èn durven gaan. Eigenlijk vond ik de hele opzet en alles prima. Eén ding vond ik lastig: het samen dansen - dat betekent niet dat het niet okee was - maar dat ik er in mezelf geen ruimte voor kon vinden. Als je weer een cursus organiseert heb ik zeker de intentie mee te doen want ik vond de avonden verrijkend. Susanne V (volgde de cursus).

Wat het precies is kan ik niet onder woorden brengen. Ik ga gewoon elke keer met een goed gevoel naar huis dus de volgende cursus doe ik ook. Leon B (volgde de cursus)

in alle begin voelde ik wat weifeling maar de anderen ook, dus dat gaf lucht. Heerlijk dat er op zo'n manier kader wordt neergezet, waarin je je vrij kunt voelen te klinken. Het is heel bevrijdend om niet te denken er ontstonden allerlei kleuren die ik heb laten meetrillen met mijn klank. Het gaf mij het gevoel "weer te mogen spelen" na alle wegebbende oordelen. Leuk ook in de groep, want het werkt aanstekelijk en we voelden ons ook steeds vrijer worden. Samen en toch ieder voor zich. Hilde H. (workshop)

Wat ik zo bijzonder vind is dat ik zo moe van mijn werk binnen kom in de les en vervolgens.... helemaal opgeknapt en gevoed weer naar huis ga. Claudia.

Bijzonder dat ik zo groot en vol geluid durf te maken, ik was werkelijk verbaasd over mezelf. Ik ben toch "groter" dan ik vermoedde. Y.B.